۵ اشتباه رایج در طراحی بیزینس پلن های پولساز

اشتباهات رایج در بیزینس پلن

در این مقاله   یاد می‌گیرید چگونه یک ایده را با یک بیزینس پلن حرفه‌ای و پولساز ترکیب کرده و آن را تبدیل به کسب‌وکار پولساز در رده جهانی کنید!

 

نقشه راه نگارش یک بیزینس پلن پولساز

5 تهدید رایج در پولسازی

 نقطه سربه‌سر تولید پول

6 عامل شکست افراد پولساز

شناخت شرکت‌های حقوقی پولساز

 

بیزینس پلن یا طرح تجاری کسب‌وکار

بعد از صحبت در مورد روش‌های تأمین منابع مالی نوبت به یکی از پیش‌نیازهای مهم برای شروع یک کسب‌وکار یعنی طرح کسب‌وکار می‌رسد.

 

طرح کسب‌وکار یا طرح تجاری سند مکتوبی است که جزئیات یک کسب‌وکار را مشخص می‌کند. طرح کسب‌وکار یک ابزار عالی برای ارتباط با بانک‌ها سرمایه‌گذاران صندوق‌های حمایتی و شرکا است.

 

بیزینس پلن پتانسیل بازار را به‌دقت بیان می‌کند و راه‌های به دست آوردن سهمی از بازار را مشخص می‌کند. بیزینس پلن با استفاده از ترازهای مالی پیش‌بینی‌شده توضیح می‌دهد که چقدر پول نیاز دارید.

 بیزینس پلن نقشه‌ای برای موفقیت در کسب‌وکار است و تصویر روشنی از کسب‌وکار را ترسیم می‌کند.

طرح تجاری مهم‌ترین خطرات را با نگاه‌های موشکافانه مشخص می‌کند. بدین‌وسیله شانس موفقیت شرکت را افزایش می‌دهد و برای سرمایه‌گذارانی که هیچ اطلاع و شناختی از شما و افکارتان ندارند راهنمای مفیدی است تا بتوانند شما و شرکتتان را ارزیابی کنند.

 

طرح کسب‌وکار مهم‌ترین سند نوشته‌شده ایست که تمام جنبه‌های مختلف کسب‌وکار را پیش از راه‌اندازی آن بررسی می‌کند.

 

بیزینس پلن حاوی برنامه‌های کاربردی مانند برنامه مالی برنامه عملیاتی برنامه تولیدی برنامه بازاریابی و ساختار سازمانی کسب‌وکار است.

 

نقشه راه بیزینس پلن پولساز

این برنامه‌ها همانند یک نقشه فرد پولساز را در طول مسیر راه‌اندازی و اداره یک کسب‌وکار راهنمایی می‌کنند. طرح تجاری توسط خود افراد پولساز یا اعضای کلیدی گروه و با مشورت و بازنگری یک مشاور یا متخصص نوشته می‌شود.

طرح کسب‌وکار علاوه بر آنکه برای اخ

ذ مجوزهای قانونی کسب‌وکار کاربرد دارند برای جمع‌آوری نظرات دیگران هماهنگ کردن ایده‌های پولسازی با شرکا بررسی اهداف و بسیج منابع برای دستیابی به اهداف نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در طرح کسب‌وکار طرح چشم‌انداز و تصویری که از آینده کسب‌وکار خود دارید مأموریت اهداف و برنامه‌هایتان کاملاً روشن می‌شود.

 

طرح کسب‌وکار موجب بررسی واقع‌بینانه فرصت و ایده کسب‌وکار می‌شود و به متحصص پولساز در محاسبه و کنترل ریسک کمک می‌کند ضمن آنکه فرد پولساز را در اداره کسب‌وکار راهنمایی و از بروز مشکلات زیان‌بار جلوگیری و به پیشرفت کار کمک می‌کند.

 

طرح کسب‌وکار انجام امور را سرعت بخشیده و باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود و درعین‌حال فرایندهای مختلف تولید بازاریابی و توزیع را بهینه‌سازی کرده و از اتلاف مواد اولیه نیروی کار و سرمایه جلوگیری می‌کند.

در طرح تجاری بازار هدف تجزیه‌وتحلیل و شناسایی می‌شود. اندازه بازار و سهم رقبا مشخص می‌گردد.

 

استراتژی فروش بازاریابی قیمت‌گذاری و تبلیغ تعیین می‌شود.

نقاط ضعف و قوت شرکت معلوم می‌شود و فرصت‌ها و تهدیدهایی که ممکن است برای کسب‌وکار وجود داشته باشد شناسایی‌شده و تمهیدات لازم برای استفاده از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدات پیش‌بینی می‌شود.

 

  5 تهدید رایج در پولسازی

ازجمله تهدیداتی که افراد پولساز باید به آن توجه داشته باشند:

  1. واکنش رقیبان
  2. ضعف گروه مدیریت
  3. ضعف گروه تولید
  4. ضعف گروه بازاریابی
  5. و پیشرفت‌های فناورانه است.

 

متخصص پولساز باید نسبت به این تهدیدها حساس بوده و پیش‌بینی‌های لازم برای مواجهه با آن‌ها را به عمل آورد.

 

 نقطه سربه‌سر تولید پول

علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد فرد پولساز باید نقطه سربه‌سر تولید و کسب‌وکار خود را بداند و قیمت‌های حداقل سه سال آینده را پیش‌بینی کند.

 

لازم است راهکارهای تأمین مالی واحد خود را مشخص کند و استراتژی مالی شرکت در مواقع بحرانی و رکود اقتصادی را طراحی کند. همه این موارد که برای ماندگاری یک کسب‌وکار بسیار حیاتی و تأثیرگذار هستند در بیزینس پلن موردبررسی قرار می‌گیرند.

 

باوجود فواید زیادی که در مورد طرح کسب‌وکار برشمردیم ذکر این نکته ضروری است که یک فعالیت پولسازی برای موفق شدن به مجموعه‌ای از عوامل نیازمند است که اگر همه این عوامل کارکرد درست و صحیحی نداشته باشند احتمال موفقیت کسب‌وکار ضعیف خواهد بود.

 


چطور بفهمیم در کسب‌وکارمان چقدر سرمایه نیاز داریم؟

طرح کسب‌وکار یک ابزار عالی برای ارتباط با بانک‌ها سرمایه‌گذاران صندوق‌های حمایتی و شرکا است. طرح تجاری پتانسیل بازار را به‌دقت بیان می‌کند و راه‌های به دست آوردن سهمی از بازار را مشخص می‌کند. بیزینس پلن با استفاده از ترازهای مالی پیش‌بینی‌شده توضیح می‌دهد که برای راه‌اندازی کسب‌وکارتان چقدر پول نیاز دارید.


 

6 عامل شکست افراد پولساز

یک طرح کسب‌وکار هرچقدر هم که با وسواس و دقت تهیه‌شده باشد اگر سایر عوامل مؤثر در موفقیت کسب‌وکار خوب عمل نکنند طرح کسب‌وکار ضامن موفقیت نخواهد بود.

  1. اهداف غیرمنطقی
  2. اهداف غیرقابل ارزیابی
  3. عدم تعهد فرد پولساز و خانواده او در قبال کسب‌وکار
  4. بی‌تجربگی فرد پولساز در کسب‌وکار طراحی‌شده
  5. عدم درک فرد پولساز از خطرات و ضعف‌های احتمالی کسب‌وکار
  6. عدم وجود بازار و مشتری‌ای که نیازمند این کالا یا خدمات باشد

 

همگی این موارد ازجمله عواملی هستند که باعث شکست طرح کسب‌وکار می‌شوند

 

حتی اگر طرح کسب‌وکار خوب و دقیق طراحی‌شده باشد. قبلاً تأکید کردیم که داشتن تجربه یکی از پیش‌شرط‌های بسیار مهم و حیاتی برای موفقیت در کسب‌وکار است. در اینجا هم باید بگوییم بعد از تجربه مهم‌ترین عامل در موفقیت یک کسب‌وکار داشتن یک طرح کسب‌وکار دقیق و منسجم است.

 

گفتیم که طرح کسب‌وکار همانند یک نقشه مسیر حرکت را از نقطه شروع تا مقصد مشخص می‌کند. کسانی که تاکنون به سفر رفته‌اند به ارزش و اهمیت یک نقشه راه به‌خوبی واقف‌اند مخصوصاً اگر مسیر حرکت پرپیچ‌وخم بوده و با ابهامات فراوانی همراه باشد. واقعیت این است که بدون داشتن یک طرح کسب‌وکار خوب احتمال موفقیت شما در کسب‌وکار خیلی ضعیف است.

 

بی‌تعارف بگوییم بدون داشتن طرح کسب‌وکار همان بهتر که هیچ کاری را شروع نکنید چون هم به خود صدمه می‌زنید و هم موجبات ناراحتی و زحمت اطرافیان خود را فراهم می‌کنید.

 

در این مقاله مفصل سعی شده است تا حد امکان اجزای یک طرح کسب‌وکار به شما معرفی شود. یکی دیگر از مواردی که در موفقیت افراد پولساز مؤثر است توجه به مدل و روش راه‌اندازی کسب‌وکار است.

شناخت شرکت‌های حقوقی پولساز

بسته به تعداد شرکا و میزان اعتمادی که بین آن‌ها وجود دارد یکی از شرکت‌های:

  1. سهامی خاص
  2. مسئولیت محدود
  3. تضامنی
  4. نسبی
  5. مختلط سهامی
  6. مختلط غیر سهامی
  7. تعاونی

که هر یک از این موارد را می‌توان به‌عنوان ماهیت حقوقی کسب‌وکار انتخاب نمود و هریک از این شرکت‌ها تعهدات خاصی را برای شرکا ایجاد می‌کنند.

 

مثلاً در شرکت با مسئولیت محدود مسئولیت هر یک از شرکا فقط محدود به سرمایه ایست که در هنگام راه‌اندازی شرکت ثبت کرده‌اند. یا در شراکت تضامنی هریک از شرکا در مقابل تعهدات شرکت ضامن شریک دیگر محسوب می‌شود؛ و اگر یکی از شرکا به تعهدات خود عمل نکند شریک دیگر به‌عنوان ضامن باید همه تعهدات او را انجام دهد.

 

در شرکت‌های تعاونی هریک از شرکا صرف‌نظر از میزان سرمایه‌ای که دارند دارای یک حق رأی می‌باشند و همه تصمیمات شرکت به‌صورت جمعی گرفته می‌شود.

البته لازم است بازهم اضافه کنیم که ثبت شرکت با توجه به نوع آن مراحل قانونی متفاوتی دارد. از مرسوم‌ترین انواع شرکت‌ها در ایران شرکت تعاونی شرکت‌های سهامی خاص و عام و شرکت با مسئولیت محدود است.

 

چند سؤال و تمرین و درخواست اندکی تفکر:

آیا در اطرافیان شما کسی عضو هیئت‌مدیره شرکت‌های سهامی خاص است؟ (در مورد مزایای شرکت سهامی خاص نسبت به مسئولیت محدود تحقیق کنید به نتایج خوبی خواهید رسید.)

چرا بسیاری از شرکت‌ها دوست دارند مسئولیت محدود باشند؟

کدام‌یک از شرکت‌های حقوقی مالیات کمتری می‌پردازند؟

 

این مقاله بخشی از کتاب متخصص پولساز  17 راهکار تبدیل مهارت به ثروت در ایران نوشته جواد احمدی است.

برای تهیه و دانلود کتاب کامل لطفا به لینک زیر بروید:

کتاب چاپی متخصص پول ساز
             کتاب متخصص پولساز

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.