12 ویژگی‌ فردی مؤثر در تشخیص فرصت پولسازی

برخی از افراد در مقایسه با دیگران فرصت‌ها را بهتر شناسایی می‌کنند، این افراد چه ویژگی‌هایی دارند؟

۱– دانش و تجربه قبلی

مطالعات نشان می‌دهد داشتن دانش قبلی در یک صنعت خاص تأثیر بسزایی در شناسایی فرصت‌های شغلی دارد، به‌طور مثال مطالعات در این زمینه نشان داده شد که ۴۳ درصد از افرادی که یک کسب‌وکار جدید ایجاد کرده‌اند دارای سابقه کاری قبلی در همان صنعت بوده‌اند، تجربه حضور در یک صنعت ممکن است باعث به دست آوردن بازار یا شبکه‌ای از ارتباطات اجتماعی شود و درنهایت تشخیص فرصت را به دنبال داشته باشد و تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش دانش در یک زمینه خاص به افراد اجازه می‌دهد تا مزیت‌های مهمی را کسب کنند. این افراد آگاه‌تر و کارآمدتر می‌شوند و یاد می‌گیرند که توجه خود را بر ابعاد کلیدی‌تر متمرکز کنند.

 

 ۲– شناخت پولسازی

زیربنای شناخت پولسازی این است که چرا برخی از افراد فرصت‌هایی را می‌بینند که دیگران نمی‌بینند؟

این شناخت بیان می‌کند که افراد ادراکات متفاوتی نسبت به فرصت‌ها دارند و این تفاوت در درکاین موضوع است که افراد را قادر به تشخیص فرصت‌ها می‌کند. درواقع فرد پولساز برای راه‌اندازی کسب‌وکار و تشخیص فرصت بر مبنای درک خود از امکان‌پذیر بودن اجرای یک ایده و میزان تمایل به اجرای آن عمل می‌کند. برخی از محققین عواملی که موجب افزایش تمایل متخصصان پولساز به اجرای ایده و همچنین افزایش درک آن‌ها از امکان‌پذیر بودن یک ایده می‌شود را شناسایی کردند، ازجمله این عوامل می‌توان میزان تجربه قبلی فرد را نام برد.

 

۳- هوشیاری در خلق ثروت

تشخیص فرصت ممکن است یک عامل ذاتی یا یک فرایند شناختی باشد برخی معتقدند که افراد پولساز دارای حس ششمی هستند که باعث می‌شود فرصت‌هایی را ببینند که دیگران از آن‌ها غافل هستند. این حس ششم هوشیاری در خلق ثروت نامیده می‌شود. بسیاری از متخصصان پولساز فرصت‌ها را می‌بینند چون از دیگران هوشیارترند عموماً هوشیاری یک مهارت اکتسابی است؛ که معمولاً افرادی که در یک حوزه خاص دانش دارند نسبت به دیگرانی که چنین دانشی را ندارند نسبت به فرصت‌های موجود در آن حوزه هوشیارتر است.

 

 ۴– شبکه‌های اجتماعی

یک منبع عمده برای یک ایده‌های کسب‌وکار جدید و فرصت‌های پولسازی شبکه‌های اجتماعی پولساز هستند. شبکه‌های اجتماعی شامل همه افرادی می‌شوند که یک فرد آن‌ها را می‌شناسد از قبیل اعضای خانواده، دوستان و همکاران کسب‌وکار، عده‌ای از محققین، شبکه‌های شخصی پولسازی را به‌عنوان بااهمیت‌ترین منبع شرکت می‌دانند. افراد در توانایی برای پردازش و ذخیره اطلاعات، محدود هستند و همین امر، منجر به عقلانیت محدود آنان می‌شود. افراد در درون یک شبکه اجتماعی می‌توانند از دیگران نیز استفاده کنند و مرزهای عقلانیت را به‌وسیله توسعه دانش و اطلاعات گسترش دهند؛ که این امر منجر به تشخیص بیشتر و فرصت‌های بیشتری می‌شود.

 

میزان و عمق شبکه‌های اجتماعی بر تشخیص فرصت تأثیر می‌گذارد. افرادی که شبکه‌ای معتبر از تماس‌های اجتماعی و حرفه‌ای ایجاد می‌کنند، نسبت به کسانی که دارای شبکه‌ای پراکنده هستند بیشتر در معرض فرصت‌ها و ایده‌های جدید خواهند بود.

 

در یک مطالعه ۶۵ درصد افراد اعلام کردند که فرصت کسب‌وکار را از طریق روابط اجتماعی خود شناسایی کردند.

در مطالعه‌ای دیگر که تفاوت‌های متخصصان پولساز مستقل و متخصصان پولساز شبکه‌ای مورد بررسی قرارگرفته است نتایج نشان داده است که متخصصان پولساز شبکه‌ای در مقایسه با پولسازهای مستقل باوجود اینکه هوشیاری و خلاقیت کمتری داشته‌اند ولی توانسته‌اند فرصت‌های بیشتری را تشخیص دهند، همچنین مطالعات نشان داده است که امکان تشخیص فرصت در مواجهه باکسانی که با آنان ارتباط ضعیفی داریم، بسیار بیشتر از کسانی است که دائماً با آنان در ارتباط هستیم؛ و از افکار آنان کاملاً مطلعیم.

 

۵– برون‌گرایی

برونگرایی تا حد زیادی اشاره به ویژگی‌های اجتماعی بودن، قاطعیت و پیشگامی افراد دارد. کسانی که چنین خصوصیتی دارند، اغلب به دلیل اینکه بهتر می‌توانند، حمایت دیگران را جلب کنند با فرصت‌های بیشتری مواجه هستند.

 

۶–  موافقت و سازگاری

سازگاری، آن جنبه از شخصیت افراد است که به صمیمی بودن، آسانی در برقراری ارتباط با دیگران، فروتنی و انعطاف‌پذیری، همکاری، صبر و خوش‌قلبی و مؤدب بودن اشاره دارد. یکی از ویژگی‌های بارز افراد پولساز این است که به‌واسطه روحیه شکاک و انتقادی که دارند، بین اطلاعات کم‌ارزش و اطلاعات باارزش تمایز قائل می‌شوند. لذا کسانی که ازلحاظ شخصیتی موافقت و سازگاری بالایی دارند توانایی کمتری در شناخت و بهره‌برداری از فرصت‌های پولسازی دارند.

 

۷–  نیاز به موفقیت بالا

نیاز به موفقیت بالا یکی از جنبه‌های شخصیتی است که سبب می‌شود افراد مسئولیت نتیجه فعالیت‌های خود را بپذیرند. چنین افرادی به دلیل اینکه تمایل دارند بر چالش‌ها چیره شوند لذا در حل مسائل نو و مبهم موفق‌ترند. این افراد به دلیل آن‌که تمایل زیادی در آموزش، جمع‌آوری اطلاعات، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی برای رسیدن به هدف‌دارند، لذا در تصمیم‌گیری در شرایط عدم اطمینان که ویژگی بسیاری از فرصت‌هاست موفق‌ترند.

 

۸– ریسک‌پذیری

تمایل به ریسک یعنی تمایل به درگیر شدن در فعالیت‌های مخاطره‌آمیز، تمایل به ریسک کردن یکی از جنبه‌های اساسی فرآیند پولسازی است که در تشخیص و بهره‌برداری از فرصت‌های کسب‌وکار، نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

۹– استقلال‌طلبی

استقلال‌طلبی به معنای آن است که افراد به‌جای فعالیت دسته‌جمعی فعالیت‌هایی که مستقل‌اند را ترجیح دهند. ازآنجایی‌که فعالیت‌های پولسازی مستلزم قضاوت‌های شخصی است لذا افراد استقلال‌طلب در فعالیت‌های پولساز موفق‌ترند.

 

۱۰– خودارزیابی کانونی

خودارزیابی کانونی یک مفهوم روان‌شناسانه است که دربردارنده ویژگی‌های احترام به خود، اعتمادبه‌نفس و مرکز کنترل است.

 

۱۱–  مرکز کنترل

مرکز کنترل میزان باور افراد نسبت به تأثیر بر محیط اطرافشان را نشان می‌دهد. افراد می‌توانند مرکز کنترل درونی و بیرونی داشته باشند. افرادی که مرکز کنترل درونی دارند دارای حس قوی در کنترل محیط اطرافشان هستند. لذا با احتمال بالاتری از فرصت‌های محیطی استفاده می‌نمایند. نتایج تحقیقاتی نشان می‌دهد که مرکز کنترل داخلی متخصصان پولساز باعث انجام کسب‌وکار مخاطره‌آمیز و کسب درآمد بیشتر می‌گردید.

 

۱۲– خود سودمندی

خود سودمندی بیانگر باور فرد درباره توانایی خود در انجام یک وظیفه مشخص است. در مواجهه با فرصت‌های نامطمئن هر یک از افراد پولساز ارزیابی ذهنی متفاوتی دارند. لذا باید نسبت به قضاوت‌های خویش اعتماد داشته و نگران انتقادهای دیگران نباشند. محققان نتیجه گرفتند هرچقدر برداشت فرد در رابطه با میزان تأثیرگذاری‌اش بر محیط مثبت باشد عملکرد بهتری در فرآیند پولسازی خواهد داشت.

 

 

این ویژگی‌های شخصیتی افراد پولساز، انگیزه هدف مداری آنان به‌حساب نمی‌آید. چنین ویژگی‌هایی زمانی بروز می‌کند که فرد هدفی را برای خود تعیین و تا رسیدن به آن هدف تلاش کند. انگیزه معمولاً به‌صورت خودکار می‌آید. افراد پولساز خیلی نگران توانایی به انجام رساندن خواسته خود هستند. آنان می‌خواهند از فشار و تنگناهای سلسله‌مراتب اداری دور بمانند و بر سرنوشت خویش مسلط باشند.

 

متخصصان پولساز افرادی‌اند که به هدف خود می‌رسند. در بسیاری از موقعیت‌ها آنان مدیران اجرایی خیلی موفقی برای شرکت‌ها محسوب می‌شوند. در موقعیت مناسب هم ایده‌های تازه‌ای دارند و جرئت آن را نیز دارند تا این ایده‌ها را توسعه و پرورش دهند. همان‌گونه که اشاره شد، نمی‌توان گفت هرکسی که این ویژگی‌ها را داشته باشد، قطعاً فرد پولسازی خواهد شد؛ یعنی علاوه بر ویژگی‌های شخصیتی، عوامل محیطی و پیرامونی نیز در شکل‌گیری رفتار متخصص پولساز تأثیر دارند که در مقاله  ویژگی‌های جمعیت شناختی افراد پولساز به آن پرداخته ام.

 

فرصت‌ها همیشه جذاب نیستند و ریسک‌هایی نیز پیش رو دارند.

آقای فخری زاده از بازرگانان تازه‌کار در تهران است، ایشان پس از آگاه شدن از موضوع کرونا در کشور و هشدار مکرر مسئولین در مورد رعایت کامل نکات بهداشتی و تأکید بر پیشگیری از این بیماری با توجه به ارتباطاتی که با آشنایان خود در کشور چین دارد میزان قابل‌توجهی ماسک‌تنفسی را از کشور چین وارد کشور می‌کند.

 

اما هنگام پرداخت قسط دوم این محموله به طرف چینی با افزایش قیمت دو برابری دلار مواجه می‌شود پس از فروش تعدادی کمی از این ماسک‌ها و ورود تولیدکنندگان داخلی به تأمین این کالا در بازار با توجه به مانور اطلاعاتی دستگاه‌های دولتی و وزارت بهداشت و رسانه‌ها نسبت به این بیماری تقاضا برای این کالا افزایش‌یافته لذا تولیدکنندگان بیشتری به‌سوی این فرصت ایجادشده روی میاورند و قیمت تولید این کالا در داخل کشور بسیار پایین‌تر از واردات آن با دلار 30 هزارتومانی می‌شود و آقای فخری زاده مجبور به فروش این محصول به قیمت بسیار پایین و انبار نمودن بخشی از آن می‌شود و نهایتاً زیان قابل‌توجهی را در این فعالیت اقتصادی متحمل می‌شود.

 

 

این مقاله بخشی از کتاب متخصص پولساز  17 راهکار تبدیل مهارت به ثروت در ایران نوشته جواد احمدی است.

برای تهیه و دانلود کتاب کامل لطفا به لینک زیر بروید:

کتاب چاپی متخصص پول ساز
             کتاب متخصص پولساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.