8 فرصت برای شناخت بازارهای پولساز

بازارهای پولساز

در این مقاله یاد می‌گیرید چگونه باورهایتان را نسبت به پول و ثروت تغییر بدهید و با تکنیک‌های پولسازی که بازاریابان حرفه‌ای به کار می‌برند آشنا می‌شوید!

 

  1. تغییر باورهای بازاریابی سنتی در پولسازی

  2. شناخت نیاز پنهان بازار

  3. بازاریابی شبانه‌روزی چیست

  4. پولسازی خانم‌های خانه‌دار

  5. تکنیک‌های پولساز

  6. پول خردهای مشتریان پولدار

  7. لبخندهای پولساز

  8. اتوبان دوطرفه بازاریابان پولساز

 

مهارت بازاریابی پولساز

بازاریابی یک فعالیت یک‌باره و مقطعی نیست بلکه باید در طول زمان و به‌صورت‌حساب‌شده و منطقی انجام شود. کسب درآمد پیوندی ناگسستنی با بازاریابی و فروش دارد. بازاریابی بیش از آنکه مجموعه‌ای از مفاهیم ابزارها و روش‌ها باشد یک شیوه تفکر و یک فلسفه کاری است. در این شیوه تفکر مشتری در کانون توجه است و هدف نهایی برآوردن نیازهای مشتری به شیوه‌ای مفید و سودآور هم برای شما و هم برای مشتری است. محصولات شما باید وارد بازار شوند تا مشتریان آن‌ها را شناخته و خریداری نمایند.

 

در فرآیند بازاریابی باید به چگونگی برآورده ساختن نیازهای مشتریان تجزیه‌وتحلیل مزایای رقابتی خود و انتخاب بازارهای مناسب توجه ویژه‌ای داشت. در هنگام ورود به دنیای کسب‌وکار وقتی‌که بخواهید محصول یا خدمات خود را به بازار عرضه کنید باید بدانید که کدام منطقه از بازار را می‌خواهید تحت پوشش قرار دهید.

امروزه بازارها و مشتریان به‌قدری وسیع هستند که امکان پوشش هم‌زمان همه بازارها وجود ندارد لذا تلاش‌های بازاریابی باید بر یک یا تعداد بسیار کمی از بخش‌های کلیدی بازار متمرکز شود.

۱- تغییر باورهای بازاریابی سنتی

باید افکارمان را عوض کنیم. باید وسعت دید خود را تغییر دهیم. باید در مورد همه‌چیزهایی که می‌تواند به کسب‌وکار ما رونق بخشد بیشتر فکر کنیم. امروزه کلماتی مانند رضایت مشتری معنای جدیدی به خود گرفته است. درگذشته رضایت مشتری بدین مفهوم بود که هرچه مشتری می‌خواهد باید به او داده شود.

درگذشته گفته می‌شد که مشتری خداست و هرچه او می‌گوید باید گفت: چشم؛ اما در دنیای کنونی رضایت مشتری یعنی ارتباط مداوم با مشتری.

 

رضایت مشتری یعنی واردکردن مشتری به داخل شبکه ارتباطی خود و نگه‌داشتن او در این شبکه و داشتن مراوده با او. نه اینکه هرچه او خواست در اختیار او قرار بدهیم. هرچه او خواست ما هم در برابر او خدمات جدید و محصولات جدید به وی ارائه دهیم. حال نوبت به تفکر شماست. به کسب‌وکار وزندگی خود خوب فکر کنید.

 

۲- شناخت نیاز پنهان بازار

همچنین با توجه به اینکه مشتریان مختلف دارای نیازهای متفاوتی می‌باشند تقسیم‌بندی بازار به بخش‌های مختلف شانس موفقیت را افزایش می‌دهد؛ اما برای بخش‌بندی بازار چه معیارهایی را باید مدنظر داشته باشیم؟

 

از چه روش‌های تبلیغاتی باید برای معرفی کالا و خدمات خود استفاده کنیم؟ نشان تجاری بسته‌بندی شکل و حالت کالا کاربردها ویژگی‌ها خدمات پس از فروش تحویل و نصب کالاها و خدمات ما چگونه خواهد بود؟

 

چگونه محصول خود را توزیع کنیم؟ کانال‌های توزیع عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها قدرت و توان هر یک از توزیع‌کننده‌ها سطح ارائه خدمات به مشتریان تقسیمات بازار ویژگی‌های مشتریان به چه صورت است؟

 

یافتن پاسخ این سؤالات درگرو آشنایی بااهمیت و جایگاه علم بازاریابی و همچنین اشراف کامل به این علم است که البته معمولاً مورد کم توجهی از سوی صاحبان کسب‌وکارها قرار می‌گیرد.

 

در مقاله تکنیک‌ها و روش‌های بازاریابی و فروش کالا و خدمات در سایت مدیرتوانمند تلاش شده است تا ضمن تعیین جایگاه مهم بازاریابی در کسب‌وکار اطلاعات جامع و کاملی در مورد روش‌های فروش و بازاریابی کالا و خدمات که تمام افراد متخصص و پولساز به کار می‌برند به شما داده شود.

 

هرچند مطالب این بخش سایت مدیرتوانمند قطره‌ای از دنیای گسترده فروش و بازاریابی است و شما برای تضمین موفقیت خود در امر فروش کالا و خدمات و خلق پول و ثروت نیاز دارید که حتماً به منابع دیگری که در بخش روش‌های فروش و بازاریابی کالا و خدمات پولساز معرفی‌شده است به سایت مدیرتوانمند مراجعه نمایید.

 

فروش و بازاریابی را جدی بگیرید و از هیچ کوششی برای افزایش دانش علمی و تجربی خود در امر فروش و بازاریابی غافل نشوید.

اگر مدیرعامل پپسی کولا می‌گوید که حرفه ما بازاریابی است اگر به اعتقاد بسیاری از افراد پولساز همه‌چیز بازاریابی است پس باید بازاریابی را جدی بگیریم و بدانیم که موفقیت ما در کسب‌وکار درگرو فروش کالا و خدماتی است که با زحمت بسیار تولید کرده‌ایم و به کیفیت آن اعتماد داریم.

بدون شک آشنایی با این مباحث می‌تواند شمارا در راه‌اندازی کسب‌وکارهای جدید یاری نموده و زمینه رشد و توسعه کسب‌و کار آن‌ها را فراهم نماید.

چرا بازاریابی و فروش مهم است؟

شاید تعجب کنید اگر بگوییم همه‌چیز بازاریابی است و بازاریابی همه‌چیز است.

 

دانشمندی به نام استیون سون می‌گوید: هرکسی از طریق فروش چیزی زندگی می‌کند. برای روشن شدن اهمیت و ضرورت موضوع فروش و بازاریابی باید به این نکته اشاره کرد که همه ما در هر صنف و صنعت و شغلی که هستیم یک بازاریابیم و همچنین یک فروشنده هستیم.

همه کاری که انجام می‌دهیم هر چیزی که اتفاق می‌افتد زمانی که نفس می‌کشیم راه می‌رویم لباسی که می‌پوشیم همه این‌ها جزو فرایند بازاریابی و فروش است.

به‌عنوان نمونه فروشنده‌ای که لباس می‌فروشد با فروش لباس زندگی می‌کند و به‌واسطه مشتریانی که به داخل مغازه‌اش می‌آیند روزگار خود را می‌گذرانند. معلمی که علم خود را می‌فروشد با فروش علم خود زندگی می‌کنند.

راننده‌ای که با تاکسی خود مسافران را جابه‌جا می‌کند و در کار خود موفق است بازاریابی و فروشندگی بهتری در مقایسه با یک راننده ناموفق داشته است.

 

هر کارمندی که پشت میز اداره خود می‌نشیند درواقع مشغول بازاریابی و فروش است.

این کارمند ممکن است وقت خود را بفروشد. ممکن است ایده‌ها و افکار خود را بفروشد. ممکن است صبر خود را بفروشد.

نگهبانی که از صبح تا شب در بالای برجک نگهبانی می‌دهد درواقع صبر و هوشیاری و دقت خود را می‌فروشد و برای صبر و قوت و قدرت خود بازاریابی می‌کند.

 

۳- بازاریابی شبانه‌روزی چیست؟

ورزشکاری که می‌دود و تلاش می‌کند و سعی می‌کند به آن چیزی که می‌خواهد برسد درواقع او هم مشغول بازاریابی است تا بتواند توان و قدرت خود را به همگان نشان دهد و خود را ثابت کند.

بازاریاب و فروشنده یا هر فرد پولساز دیگری در تمام شبانه‌روز در حال بازاریابی و فروش است.

اگر مردم این را متوجه شوند و بدانند که حتی زمانی که در کنار خانواده خود هستند مشغول بازاریابی و فروش برای همسر و فرزندان خود هستند تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از موقعیت‌ها و ابزارهای پیرامون خود برای رسیدن به اهداف بهترین استفاده را ببرند.

 

۴- پولسازی خانم‌های خانه‌دار

حتی خانمی که داخل خانه مشغول آشپزی است کار بازاریابی و فروش انجام می‌دهد و دائماً در حال شناخت نیازها و جواب دادن به نیازهای افراد خانواده است.

 

اینکه خانم‌های خانه‌دار قبل از شام از خوردن شیرینی‌هایی که باعث سیر شدن افراد می‌شود جلوگیری می‌کنند نمونه‌ای از فروش و بازاریابی است که باعث می‌شود شام تهیه‌شده با استقبال بیشتری مواجه شود.

هر کس به‌مرورزمان برای بازاریابی محصول خود و بازاریابی ایده خود و بازاریابی خدمات خود به نتایج و تکنیک‌هایی دست می‌یابد. هر خانم خانه‌دار برای بازاریابی غذاهای پخته‌شده از شیوه خاص خود استفاده می‌کند.

 


شاید تعجب کنید اگر بگوییم همه‌چیز بازاریابی است و بازاریابی همه‌چیز است. دانشمندی می‌گوید: هرکسی از طریق فروش چیزی زندگی می‌کند.

ما در طول شبانه‌روز در حال بازاریابی هستیم در حال فروش هستیم و همه ابزارهای موجود در عالم ابزار بازاریابی و ابزارفروش ما هستند.


 

یک پزشک سعی می‌کند بااخلاق خوب مشتریان بیشتری را به مطب خود جذب کند.

 

پزشکی که داخل مطب خود را به یک نمایشگاه آکواریوم تبدیل کرده و منظره بسیار زیبایی خلق کرده است این نکته را درک نموده است که برای فروش و بازاریابی خدمات خود نیازمند ایجاد محیطی جذاب و زیباست.

یا کسی که خدمات بیمه‌ای یا بانکی را می‌دهد با پوشیدن لباس‌های تمیز و مرتب باعث افزایش رغبت مشتریان در استفاده از خدمات خود می‌شود. کارمندی که سعی می‌کند خوشبو و معطر در محل کار خود حاضر شود با دادن انرژی مثبت به دیگران و گرفتن انرژی مثبت از آنان احتمال موفقیت خود را افزایش می‌دهد.

۵- تکنیک‌های پولساز

همان‌طور که مشاهده می‌شود اطراف ما پر از ابزارها روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی است که هر یک به‌نوعی می‌تواند افراد را درفروش و بازاریابی کالا و خدمات یاری نمایند بااین‌وجود کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد.

بار دیگر بر این نکته تأکید می‌شود که: همه‌چیز بازاریابی و بازاریابی همه‌چیز است و ما در طول شبانه‌روز در حال بازاریابی هستیم در حال فروش هستیم و همه ابزارهای موجود در عالم ابزار بازاریابی و ابزارفروش ما هستند.

۶- پول خردهای مشتریان پولدار

فرصت منبع نوآوری است. پیتر دراکر

 

ما دائماً در حال کسب رضایت مخاطبان خود و در حال کسب رضایت مصرف‌کنندگان کالاهای خود و در حال کسب رضایت خانواده و دوستان خود هستیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که همه جهان و هر آنچه در آن است همه انسان‌هایی که در اطراف ما هستند بالقوه مشتریان ما هستند.

مشتریان ما فقط کسانی نیستند که وارد فروشگاه ما می‌شوند یا در اطراف کسب‌وکار ما قدم می‌زنند بلکه خانواده ما دوستان ما و همه‌کسانی که ممکن است به کالای ما نیاز داشته باشد یا روزی به کالای ما نیاز پیدا کنند مشتریان ما هستند. تعریف امروز بازاریابی و فروش با آنچه در ۱۰ یا ۲۰ سال پیش از بازاریابی و فروش گفته می‌شد کاملاً تغییریافته است.

مردم داری و کسب رضایت مشتری

امروزه بازاریابی و فروش به واژه‌ای به نام مردم‌داری و کسب رضایت تمام افراد تبدیل‌شده است. در تعریف بازاریابی باید گفت: درواقع بازاریابی یعنی ما هر تلاشی می‌کنیم داریم کار بازاریابی می‌کنیم. وقتی مکانی را خریداری می‌کنید از الگوهای بازاریابی استفاده کرده‌اید چون قبل از خرید محیط را می‌شناسید.

  • ابزارها و امکانات را می‌شناسید.
  • کشف می‌کنید.
  • بازار سنجی می‌کنید.
  • بازار سازی می‌کنید.
  • بازاریابی می‌کنید.
  • رضایت کسب می‌کنید.
  • مطالعه می‌کنید و مبادله می‌کنید.

 

بهترین راه برای نشان دادن خلاقیت‌هایمان ارائه پیشنهاد است. نی پال تورنس

 

۷- لبخندهای پولساز

بازاریابی باید بر ایجاد و خلق بازار تأکید کند نه بر سهم بازار. رجیس مک کنا

لبخند شما یک ابزار بازاریابی است. تیپ شما لباس شما نوع گفتار شما لحن شما صدای شما و هر آنچه دیده می‌شود ابزارهای بازاریابی شما هستند.

یک شرکت فروش محصولات بهداشتی و آرایشی به این نتیجه رسیده بود که نوع صدای فروشنده‌ها به‌عنوان ابزار مهم در جذب مشتریان عمل می‌کند. وقتی یک بانک خصوصی کارکنان خود را ملزم می‌کند که همیشه لبخند به لب داشته باشند به این دلیل که کارکردهای لبخند را به‌عنوان یک ابزار بازاریابی کاملاً درک کرده است.

 


مشتریان ما فقط کسانی نیستند که وارد فروشگاه می‌شوند یا در اطراف کسب‌وکار ما قدم می‌زنند بلکه خانواده و دوستان و همه‌کسانی که ممکن است به کالای ما نیاز داشته باشد یا روزی به کالای ما نیاز پیدا کنند مشتریان ما هستند.

تعریف امروز بازاریابی و فروش با آنچه در ۱۰ یا ۲۰ سال پیش از بازاریابی و فروش گفته می‌شد کاملاً تغییریافته است.


 

کم نیستند فروشگاه‌هایی که به‌ظاهر و لباس متحدالشکل افراد به‌عنوان یک ابزار بازاریابی و وسیله‌ای برای افزایش رضایت و رغبت مشتریان برای حضور در فروشگاه نگاه می‌کند. دکوراسیون چیدمان نوع راه رفتن افراد نوع گفتار افراد همه و همه ابزارهای بازاریابی به شمار می‌روند.

 

۸- اتوبان دوطرفه بازاریابان پولساز

فرد پولساز باید ببیند این بازار هدف چقدر به ایده‌اش نیاز دارد سپس وارد فرآیند تولید شود. افراد پولساز در بسیاری از مواقع به بازاریابی فروش نگاهی یک‌طرفه دارند. آن‌ها فقط به دنبال ویزیت کردن به دنبال فروش و به دنبال خلق کالای موردنظر خود هستند. آن‌ها به دنبال خلق مشتری نیستند. به دنبال ایجاد مشتری نیستند. به دنبال پیدا کردن مشتری نیستند. درواقع آن‌ها اصلاً به دنبال بازاریابی نیستند.

 

فرایند بازاریابی هیچ‌وقت یک‌طرفه نیست. فرایند بازاریابی یک اتوبان دوطرفه است.

 

دائماً باید اطلاعات و محصولات خدمات و ارزش‌های بین تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات ازیک‌طرف و مشتریان و مصرف‌کنندگان از طرف دیگر ردوبدل شود. تولیدکنندگان کالا و محصول ارائه می‌کنند و مصرف‌کنندگان هم در مقابل رضایت خود را از کیفیت اعلام می‌کنند و اطلاعات بین تولیدکننده ردوبدل می‌شود و این فرآیند همچنان تکرار می‌گردد.

 

سؤال و تمرین و درخواست اندکی تفکر:

۵۰ مورد از ابزارها و روش‌هایی که می‌تواند شمارا در بهبود فضای کسب‌وکارتان یاری کند در برگه‌ای دیگر یادداشت کنید. بیست مورد اول راحت است ولی از آن به بعد نیاز به تأمل و تفکر بیشتری دارید. همین‌الان می‌توانید این کار را آغاز کنید.

مثلاً لبخند لباس و آرایش مو و خودروی شما همگی می‌توانند به‌عنوان یک ابزار بازاریابی و فروش تلقی شوند. راننده که در پشت وانت خود یا روی درب خودروی خود برچسب شرکت یا موسسه خود را چسبانده است از وسیله نقلیه خود هم به‌عنوان ابزار کار و هم به‌عنوان ابزارفروش و بازاریابی استفاده کرده است.

 

این مقاله بخشی از کتاب متخصص پولساز  17 راهکار تبدیل مهارت به ثروت در ایران نوشته جواد احمدی است.

برای تهیه و دانلود کتاب کامل لطفا به لینک زیر بروید:

کتاب چاپی متخصص پول ساز
             کتاب متخصص پولساز

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.